Produkt niedostępny w tej liczbie
Dostępna ilość:
NFO - Krill Oil Astaxanthin
NFONOMKO060
NFO® KRILL OIL Astaxanthin - opakowanie na 60 dni
60 KAPSUŁEK MIĘKKICH – masa netto 73 g
NFO® KRILL OIL Astaxanthin to starannie dobrana, wysokiej jakości kombinacja czystych, skoncentrowanych olejów z ryb i kryla o blisko 100% biodostępności. Olej z kryla pozyskiwany z głębinowych skorupiaków w Atlantyku – najczystszych wód na ziemi - jest bogatym źródłem unikalnych fosfolipidów i silnego przeciwutleniacza – astaksantyny – organicznego pigmentu, który nadaje krylowi atlantyckiemu jaskrawoczerwony kolor.
Astaksantyna neutralizuje wolne rodniki w organizmie i wpływa tym samym na ogólny dobrostan organizmu. Jej działanie przeciwutleniające jest 300 razy silniejsze niż witaminy A i E, 34 razy silniejsze niż koenzym Q10 i 15 razy silniejsze niż likopen.
Wartość odżywcza (1 kapsułka - 1 dawka dzienna):
Składniki: olej rybny, żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), astaksantyna, substancja zagęszczająca (dwutlenek krzemu), olej szafranowy, przeciwutleniacz (mieszanka tokoferoli).
Wartość energetyczna - 9 kcal
Tłuszcze - 1000 mg
Nasycone - 250 mg
Trans - 0 mg
Olej rybny - 990 mg
Olej z kryla - 10 mg
w tym:
łącznie kwasy Omega-3 - 545 mg
EPA (kwas eikozapentaenowy) - 297 mg
DHA (kwas dokozaheksaenowy) - 198 mg
Astaksantyna - 50 µg
DAWKOWANIE: Dorośli - przyjmować 1 kapsułkę dziennie (maksimum 2 kapsułki) – zawsze po posiłku.
Przechowywać w chłodnym, suchym ciemnym miejscu. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci. Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety mają na celu uzupełnienie diety i nie powinny być stosowane jako substytut zróżnicowanej diet
Korzyści zdrowotne ze stosowania pełnowartościowych produktów na bazie kwasów Omega-3:
O jakości produktów NFO na bazie kwasów Omega-3 decydują:
NFO korzysta tylko z jednego, znanego i pewnego źródła - siedziba NFO INTERNATIONAL AS znajduje się w Trondheim – centrum norweskiej akwakultury i rybołówstwa i eksportu łososia norweskiego.
W produkcji NFO® Omega-3 wykorzystuje się tylko ryby znajdujące się na niskim poziomie łańcucha pokarmowego, o bardzo małej zawartości zanieczyszczeń - takich jak rtęć, dioksyny i PCB (polichlorowane bifenyle - odporne chemicznie substancje łatwo kumulowane w organizmach żywych, np. rybach, należą do grupy substancji zakazanych w produkcji i w użyciu. Mimo to w dalszym ciągu w użytku znajdują się duże ich ilości. Szacuje się, że z ok. 1,5 miliona ton PCB wyprodukowanych na świecie aż 2/3 pozostaje w użyciu lub w środowisku).
im krótszy tym lepiej. Czemu? Im krótszy czas, tym niższy parametr TOTOX (czyli stopień utlenienia, inaczej czystość - im niższy ten parametr, tym niższy stopień utlenienia oleju). TOTOX ryby żyjącej w akwenie wynosi zero. TOTOX minimalny ryby po złowieniu : 4. TOTOX wszystkich produktów NFO najczęściej wynosi 6 / 6,5 (na podstawie danych laboratoryjnych), mimo że przepisy unijne dopuszczają maksymalną wartość na poziomie 20. Jak to możliwe? Zakłady produkcyjne NFO znajdują się w pobliżu stacji zbierania połowów. Gotowy produkt można otrzymać już w kilka godzin po złowieniu ryby.
NFO stosuje wieloetapową destylację molekularną, gwarantującą najwyższy stopień oczyszczenia oleju rybiego ze szkodliwych zanieczyszczeń. Ponadto producent, NFO INTERNATIONAL AS rygorystycznie przestrzega norweskich przepisów krajowych i UE, dotyczących czystości biochemicznej. Produkcja fizycznie odbywa się w fabryce Pharmatech AS. Tak jak NFO INTERNATIONAL AS należy ona do rodziny, a produkcja odbywa się w zasadzie tylko na potrzeby własne, a więc pod pełną kontrolą - w przeciwieństwie do większości innych producentów, korzystających z zewnętrznych dostawców surowca, a czasem z zewnętrznej produkcji.
kapsułki w żelowej otoczce – o ich jakości decyduje stopień zabezpieczenia oleju wewnątrz przed dostępem tlenu; istotne są też parametry fizykochemiczne – zawartość wszystkich wielonasyconych kwasów tłuszczowych PUFA (czyli m.in właśnie Omega-3) w kapsułce niskiej jakości bardzo szybko spada w czasie. W kapsułkach NFO w okresie przydatności do spożycia zawartość praktycznie nie zmienia swoich właściwości. Jest to oczywiście na bieżąco monitorowane przez producenta: NFO robi badania każdej partii produkcyjnej, stosując się do rygorystycznych wymogów: suplementy NFO produkowane są w jednej z najnowocześniejszych na świecie przetwórni oleju rybnego z wdrożonym systemem kontroli jakości oraz certyfikatami ISO 9001, ISO 9002, GMP i HACCP.
Stolica Polski
Twoja ocena
Menu